23 Eylül 2012 Pazar

Joo Won “Reytinglerin Prensi Mi?”

   
     Joo Won’un oyunculuk yeteneği çok sayıda insanın ilgisini çekiyor. Televizyon dizilerinde Hallyu yıldızlarının yer alışı ve bunun getirdiği yüksek reyting durumu mevcutken, uzun süredir başarılı bir aktör ve başarılı bir drama durumuna rastlanmıyordu. Ta ki yeni nesil aktörlerden Joo Won’un ekranda yer almasına dek.

     Pek çok Hallyu yıldızının canlandırması ZOR bir karakter olduğu gerekçesiyle reddettiği Bridal Mask/Gaksital dizisinin başrolü JOO WON ‘a verildi, ve bir kere değil, geçtiğimiz 8 hafta boyunca reyting listesinde ilk sıralarda yer aldı, öncesinde var olan tüm şüpheleri sildi götürdü.

      Reytingleri ölçen Nielsen ajansına göre Bridal Mask/Gaksital dizisi 19 Temmuz da yayınlanan 16.bölümü ile % 16.8 izlenme oranı ile hem kendi rekorunu kırdı hem de reyting yarışında diğer dizilere büyük fark attı.

      Dizi setinde, dizi ekibi arasındaki iletişim çok iyi, Joo Won fiziki gücünün yanı sıra aegyo (sevimli hareketler) yeteneğini de set arkadaşları karşısında sergiliyor.Dizi çekimlerine başlamadan önce karakteri için gerekli yeteneklerini geliştirmeye odaklanıyor. Onun bakış açısından bakıldığında dizinin yüksek reyting almasında ve böyle çok dikkat çekmesinde bununda payı var.
Joo Won dizide Joseon dönemindeki kahraman “Gaksital” ve Japon İmparatorluğu egemenliği altında çalışan bir polis memuru olarak iki farklı yaşamı olan bir karakteri canlandırıyor. Gerçek hayatta onun iki karakteri canlandırışının yarattığı çekicilik izleyicilerin ilgisini onun üzerine topluyor.

    Joo Won’un geçmişine baktığımızda ise önce müzikallerde yer alan Joo Won oyunculuğun tadına varmıştı. King Of Baking Kim Tak Goo / Bread Love and Dreams dizisi ile televizyon ekranında ilk kez boy gösteren Joo Won dizide antagonist* (*muhalif düşmanca hisler besleyen) birini oynamıştı. Canlandırdığı Go Ma Jun karakteri bir antagonistti ancak ruhen çok yaralar aldığından zavallı bir karakterdi. Joo Won’un canlandırdığı karakterin derin duygusal yaraları vardı ve izleyicilerin ilgisini çekmişti. Dizide Joo Won, Kim Tak Goo karakterini canlandıran Yoon Si Yoon ile rol almış ve bu dizi yeni neslin yıldızlarını bir araya getirmiştir.

    
Bir diğer gerçek ise şu ki, King Of Baking Kim Tak Goo/ Bread Love and Dreams dizisi % 40 izlenme oranı ile reyting rekorları kırmış, bu beklenmedik popülerlik Joo Won’un oyunculuk yeteneğinin başarısını ve varlığını herkese duyurmuştur. Ancak Joo Won kendi popülaritesinden ya da oyunculuğundan tam olarak tatmin olmamıştır.

    Joo Won’un rol almayı seçtiği ikinci dizi bir haftasonu dizisi olan Ojakgyo Brothers ‘dı. Dizide usta oyuncularla çalışma fırsatı yakalayan Joo Won dizi sektörüne adapte olmaya başlamıştır.

     Joo Won  Ojakgyo Brothers da Hwang Tae Hee isimli sıcak ve çok zeki bir adam olmasına karşın sinirli inatçı ve suskun olan karakter canlandırmıştı.Dizide After School üyesi UEE ‘nin canlandırdığı karakterle tanışınca aşk Tae Tee’nin hayatını değiştirmişti. Dizide romantik yanını göstermemeye çalışan Tae Hee karakterinin bu tavrı karmaşık bir aşk ilişkisi yaratmıştı. Ojakgyo Brothers % 30 izlenme oranı ile 58 bölüm sürmüş, Joo Won’un popülaritesi ve yüksek reyting başarısı bir kez daha kanıtlanmıştır.

    Daha dikkat çekici olan bir nokta ise, Joo Won’un sadece 20 li yaşların başındaki kadın izleyici kitlesi arasında değil 40-50 yaş arası izleyici kitlesi arasında da çok popüler oluşudur.

     Joo Won’un başrolünde yer aldığı Bridal Mask/Gaksital dizisi 10 milyon won’luk bütçeye sahip. Joo Won’un her daim kendini geliştirmeye çalışan, oyunculuğa tutku ile bağlı yapısı ona başarıyı getiriyor. Müzikallerde yer aldığı günlerden bu yana Joo Won adım adım izleyicilerin dikkatini üzerine toplamış, iyi oyunculuğa duyulan özlemi sona erdirmiştir.Joo Won'un oyunculuk yeteneği, izleyicilerin olumlu tepkisi ve sürekli kendini yenilemesi ile “REYTİNGLERİN PRENSİ” haline gelmiştir.


Alıntı:Koreanturk